Valentijn

Valentijn

Valentijn

ANISE is een online winkel en vandaag is het Valentijnsdag. Die twee dingen zou ik kunnen combineren, maar ik doe het niet. Maar waarom niet? En waarom hebben we pluche hartjes en knuffelbeertjes nodig om elkaar te vertellen dat je de ander lief vindt? Waarom verklaar je jouw Valentijn juist vandaag de liefde, maar waarom doen we dat niet elke week? Ik vroeg het me af en dus besloot ik erover te schrijven. Speciaal voor jou, omdat ik je, altijd, een mooi mens vindt.

Als webshop eigenaar let ik veel op wat er om me heen, bij andere webshops en winkels, gaande is. Niet om het na te doen, maar om te kijken of ik ervan kan leren. Waarom maakt winkel A de keuze om dit op deze manier te doen en waarom doet winkel B dit niet? En wat kan ik hiervan leren?
Zo dacht ik ook na over Valentijn. Bij de grotere winkels liggen servetten, mokken, beertjes, hartjes, snoepjes, lampjes, prulletjes en praaltjes voor de pak om jouw liefde te bewijzen dat hij of zij toch écht jouw Valentijn moet zijn. Hoezo hebben we daar eigenlijk een product voor nodig? Ik vind het interessant dat we vaak een product kopen om de ander je liefde te laten zien. En dat snap ik. Toen ik dat ene dure luchtje van mijn verloofde voor mijn verjaardag kreeg voelde ik me 10x zoveel meer speciaal dan toen ik dat bosje bloemen kreeg van 10 euro. Hij deed moeite, gaf meer uit en dan lijkt het een groter gebaar te zijn, maar het zegt niet dat hij op mijn verjaardag meer van mij houdt, dan wanneer hij het bosje bloemen gaf.

De cadeaus liggen voor het oprapen. Groot of klein, met of zonder korting: genoeg keuze! De keuze is reuze. En toch kies ik er elke 14 februari voor, samen met verloofde, dat we op deze dag juist geen cadeau kopen voor elkaar, want:

Waarom kunnen we elkaar niet elke dag een klein cadeautje geven? Waarom geven we elkaar niet elke dag een beetje liefde? En waarom doen we dit alleen voor onze valentijn? Een glimlach, een kus, een compliment, een stukje hulp, de deur openhouden, je eten delen, kost niks. Een beetje moeite, dat wel. Maar geen geld. En hé, daar wordt de wereld een beetje mooier van, toch?

Ik kan soms zo intens gelukkig worden als ik een persoon een ander zie helpen op straat. Vanuit goedheid, vanuit liefde. Als ik twee vriendinnen zie lachen met elkaar en plezier hebben. Als ik die ene jongen eerst zijn zakken zie legen en daarna zijn tas om de dakloze te helpen aan geld voor een verblijfplaats in de opvang toen het sneeuwen. Dan denk ik: dáár draait het om. Niet om dat pluche hartje, of in mijn geval extra korting geven op valentijnsdag voor een betere verkoop. Lief zijn voor elkaar, daar draait het in ieder geval voor mij om.

Bij ANISE dus geen 14% valentijnskorting, geen rode, valentijnshartjes en geen valentijnskaartjes, maar wél dit, speciaal voor jou, omdat ik je, altijd, een mooi mens vindt: Ik wens je, niet alleen vandaag, maar altijd, liefde toe, zoals jij dat graag ontvangt en ik hoop dat er mensen zijn die jouw dag vandaag en altijd een beetje mooier maken.

Liefs,
Anisa

DISCLAIMER: Mocht je heel veel liefde ervaren door het krijgen van een (door mij naar beneden gehaald) pluche hartje, dan is mijn wens voor jou ook geslaagd hoor! :)

P.s. Omdat we deze maand 1 jaar bestaan hebben we gewoon de hele maand februari een korting van 20% op alles. Klik hier om te shoppen en gebruik de code ‘jarig’ bij het afrekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.